PU zadarska proteklog je vikenda na području Zadra evidentirala četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.

U nedjelju, 5. srpnja u 9:25 sati ujutro na raskrižje ulica Stjepana Radića i J.J. Strossmayera (kod Male pošte) nesreću je izazvao 36-godišnji muškarac koji je upravljao automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Dolaskom do raskrižja skrenuo je desno na zeleno svjelo, ali nije propustio 34-godišnju pješakinju, koja je tom prilikom pala na kolnik i zadobila teške tjelesne ozljede. Doznajemo kako je žena već otpuštena iz OB Zadar, a vozaču slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

Predvečer, oko 19 sati 36-godišnjakinja je na području Gračaca upravljala traktorom s priključnim vozilom. Bila je dužna kretati se po desnom rubu kolnika, a brzinu nije prilagodila stanju i uvjetima na cesti, te je prešla na lijevu stranu kolnika. Traktor s priključnim vozilom počeo se prevrtati po cesti, a vozačica je s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u OB Zadar. Srećom, nije u životnoj opasnosti.

Prošlog petka u 13 sati na državnoj cesti između Biograda i Sukošana 59-godišnji vozač  teretnog vozila nije prilagodio brzinu, pa se nije mogao se zaustaviti pred kolonom, pri čemu je izazvao lančani sudar udarivši u dva automobila ispred sebe.  U teretnom vozilu bila su i dva putnika - 61-godišnjak i 43-godišnjak koji je u nesreći zadobio teške tjelesne ozljede. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,04 promila, a istekla mu je i vozačka dozvola. Njemu slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu. 

O nesreći u kojoj je quad sletio s ceste Veliko Rujno-Starigrad već smo izviještavali.