Ako netko ima i najmanju iluziju da će parlamentarni izbori nešto promijeniti, ovaj prizor s Bulevara je dokaz da je promjene teško očekivati. 

Na ulazu u Grad, uz  glavnu gradsku prometnicu, skupljači otpada, a zna se tko se s tim bavi, istresli su, piše naš čitatelj, dva svoja kamiona željeza, kišobrana, lonaca i padela.... U foto-vijesti građanina navodi se:

"Sve staro i zarđalo!
Pitajte gospodu iz Grada Zadra kako je moguće u jeku turističke sezone, za vikend, kada stotine stranih turista ulazi u grad, Cigani mogu ovako razbacati smeće po zelenom pojasu po kojemu je, u normalnom gradu, zabranjeno hodanje...
Ovo tako gadno i nekulturno izgleda, koda ulaziš u neki rumunjski grad početkom 1900. godine..., napisao je u svojoj e-mail poruci.

I dok se građani srame, službe se prave da ne vide.
Posljedica je to zatvaranja tzv. divlje pijace auta, koja je uklonjena intervencijom vlasnika terena (Interspar) i komunalaca koji su postavljanjem stupića mislili da su riješili problem "benkovačkog sajma" u što se pretvorila pijaca auta.

Grad Zadar, a to im je obaveza, nije osigurao lokaciju za prodaju polovnih vozila, ali su skupljači i prodavači otpada sebi osigurali novo prodajno mjesto. 

Smjestili su se na vidljivo mjesto, ali njih nije vidjela policija kao ni komunalni redari, a da ne govorimo o inspekciji koja nema dežurstvo vikendom, kada se događaju najčešće i najveće nezakonitosti.

Zato je moguća ovakva dobrošlica u Grad.