Dodjelom priznanja najboljim vinarima okončan je Vinfest Benkovac 2020., manifestacija koja tradicionalno bira najbolja vina zadarskog kraja. Najboljim crnim vinima dodijeljeno je Veliko zlato - njega su ove godine zaslužili Poljak vina za cabernet sauvignon iz 2015., OPG Stjepan Vučemilović za merlot iz 2019. te OPG Šime Škaulj za merlot iz 2017. Svi su oni od komisije koju je vodila dr. sc. Ivana Alpeza dobili po 91 bod.

Najbolje bijelo vino ove godine imala su Vina Fiolić - njihova maraština surlie iz 2018. dobila je 87 bodova i zlatnu medalju.

- Na 11. Vinfestu koji je održan u prekrasnom ambijentu Kaštel Benković, naša kraljica Maraština proglašena je najboljim bijelim vinom na tržištu i najboljom maraštinom. Jako smo sretni i ponosni što je i struka prepoznala našu ljubav i trud za tu autohtonu zadarsku sortu, kaže Dario Fiolić.

Jednako bodova i zlatnu medalju dobilo je i njihovo drugo vino, merlot iz 2018. Ukupno je po svim kategorijama dodijeljeno 37 zlatnih medalja. Srebrnu medalju dobilo je 28 uzoraka, dok je osam vino nagrađeno brončanom medaljom.Osam vina ocijenjena su vinom s manom, najčešće zbog oksidacija ili mirisa sumpora.