Iz trećeg pokušaja jutros je započelo rušenje dijela objekta Zara beach na plaži Kolovare.

- Ovo potvrđuje da se ne radi o blefu, već o početku radnje uklanjanja bespravno izgrađene građevine. Očekivali smo da će Grad Zadar pomaknuti ogradu, no s druge strane, bolje da nitko ne može pristupiti na gradilište. Ne radi se o krimenu, već se izvršava odluka nadležnog državnog tijela, rekao je opunomoćenik Hotela Zadar, odvjetnik Augustin Sudinja pokazujući rješenje građevinske inspekcije iz 2010. godine.

Dio krovišta je nestao dok je na teren stigla policija koju su pozvali predstavnici Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom na čelu s pročelnikom Tomislavom Koronom. Oni tvrde da je rješenje nevažeće bez klauzule i pečata, te da je otišlo u zastaru 28. lipnja.

Nakon uzimanja izjava policajci, kao i gradski službenici, napustili su plažu Kolovare, a radovi su nastavljeni. Koliko će trajati, Sudinja nije znao reći.

- Sada su radnici uvedeni u posao, pa ćemo onda dalje organizirati prema tijeku stvari. Ovaj dio je samo ulazak u radove, a drugo je opasano ogradom. Ne bi smjelo biti problema, rekao nam je Sudinja na primjedbe nekolicine prolaznika.

Iz Grada su najavili službeno priopćenje potkrijepljeno dokumentacijom vezanom za objekt kojeg im je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ne Ministarstvo državne imovine, dalo na upravljanje.

A zašto? Tu se krije ključ sporenja između Hotela Zadar i Grada Zadra.