Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama još jednom će pokušati pronaći izvođača radova koji bi dovršio šest započetih zgrada iz Programa poticane stanogradnje u Biogradu. Podsjetimo, radovi su stali nakon što je vlasnik tvrtke koja ih je trebala izgraditi preminuo, a novim natječajem, koji je predviđao plaćanje 8,8 milijuna kuna za nedovršene radove htjelo se pronaći izvođača koji bi to napravio prema istoj cijeni. Međutim, na njega su se javile tri tvrtke ali s daleko većim iznosima, između 16 i 18 milijuna kuna.

S obzirom na to da se nesuđeni stanari nalaze u specifičnoj situaciji, jer više od godinu dana plaćaju kredite za stanove u koje možda nikada neće useliti, APN je jučer raspisao novi natječaj, u kojemu je izvođačima ponudio veći iznos - 11,6 milijuna kuna bez PDV-a.

Svaka od šest građevina sastoji se od ukupno šest stambenih jedinica kojima se etažiranjem pridružuje šest vanjskih parkirnih mjesta. Do sada je prema procjeni vještaka izvedeno ukupno 17 % planiranih radova. Rok završetka nakon uvođenja u posao je 270 dana, što znači da bi do useljenja vlasnika trebala proći još najmanje godina dana.