Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe koje se sumnjiče za drsku krađu.

Jučer prijepodne u 11,30 sati, policija je zaprimila dojavu kako su na Obali kneza Branimira u Zadru dvije nepoznate ženske osobe 77-godišnjakinji iz torbice otuđile novčanik.

Nakon dojave o događaju, policijski službenici su u istoj ulici zatekli dvije mlađe ženske osobe, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje te se maloljetnice u dobi od 17 i 15 godina sumnjiče da su iz torbice 77-godišnje vlasnice otuđile novčanik, kojeg su odmah odbacile bez da su iz istog uzele novac. Glavna zasluga tome ide prolaznicima koji su, nakon što su vidjeli što se događa, počeli vikati, nakon čega su mlade kradljivice bacile novčanik i dale su u (neuspješan) bijeg.

Prema obje maloljetne osobe se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

 

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 27. lipnja u Zadru, iz zgrade u ulici Domovinskog rata otuđio bicikl 41-godišnje vlasnice, vrijedan oko 3.500,00 kuna. Protiv 37-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.