Akcije mladih reagirala je na dopis koji sU zaprimili od Etičkog povjerenstva u izborima zastupnika u Hrvatski sabor kojim se traži da Akcija mladih i njezini članovi i kandidati u IX. izbornoj jedinici Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač uklone promidžbene materijale na kojima pale zastavu i "Etički kodeks" HDZa te se ispričaju HDZ-u i njegovim članovima.

Akcija mladih neće se ispričati kriminalnoj organizaciji pod nazivom HDZ niti će ukloniti svoje predizborne plakate na kojima članovi Akcije mladih i kandidati u IX. izbornoj jedinici Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač pale zastavu HDZa i "Etički kodeks" te stranke.

Kriminalna organizacija HDZ nije se ispričala hrvatskim građanima za pljačku, korupciju, kriminal, nepotizam i klijentelizam koji provode nad svojom zemljom i svojim građanima zadnjih 30 godina i ne pada nam napamet ispričati se.

Dapače ovim putem pozivamo građane da nastave putem kojim smo krenuli i simboličnim činom pokažu kriminalnoj organizaciji što misle o njoj i pljački koju provode!

Gospodo iz kriminalne organizacije vratite pare koje ste ovom narodu opljačkali!

Gospodo iz Etičkog povjerenstva predlažemo Vam da umjesto prijetnji onima koji se bore protiv kriminala i pljačke ove zemlje pročitate Etički kodeks HDZ-a i prijavite svih 200.000 članova te kriminalne organizacije, priopćili su iz izbornog stožera AM.