Policija je i tijekom proteklog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu kao što su: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela.
 
Proteklog vikenda (26.- 28. lipnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 184 represivne mjere.

U nedjelju u 5,15 sati na DC 27 u mjestu Pristeg, 22-godišnji vozač je skrivio prometnu nesreću - slijetanje van kolnika, upravljajući osobnim vozilom VW Golf (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,13 promila, kojom prilikom je lakše ozlijeđen.

Vozač je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.600,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.