Danas imamo 52 nova slučaja i ukupno 2777 slučajeva. U samoizolaciji je preko četiri tisuće ljudi, a dvije osobe su na resporatoru, objavljeno je na današnjoj pressici Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Govorio je i o žarištima u Đakovu, odnosno Zagrebu, ustvrdivši da su oba žarišta, kao i svi slučajevi iz drugih županija, epidemiološki obrađeni i pod kontrolom.

- Situacija je pod kontrolom. Mi smo sad u fazi kad smo počeli popuštati aktivnosti, gospodarstvo i u turizam. Najbitnije je brzo reagirati na sve. Donositi odluke na brzinu, brzo otkriti sve slučajeve i uloviti kontakte. Dok to radimo dobro mislim da nije potrebno ništa mijenjati, rekao je Capak, koji se i sam vratio iz samoizolacije.Ministar Davor Božinović rekao je da je u tijeku usuglašavanje o prelasku granica.

- Mi smo u funkciji predsjedatelja te pregovore vodili u ime Vijeća EU, još uvijek ta procedura traje. Donijeli smo odluku vezanu za privremenu zabranu prelaska granice. Izmijenjena je na način da se ne odnosi na države EU, države Schengena i pridružene države i državljane trećih zemalja koje su osobe s dugotrajnim boravištem u Hrvatskoj. Osobama iz ove kategorije se preporučuje prethodna najava ulaska u zemlju putem aplikacije. Izuzeci su državljani trećih zemalja, zdravstveni djelatnici, stručnjaci za skrb o starijima, prekogranični radnici, diplomati, policajci, putnici u tranzitu te osobe koje putuju zbog turističkih ili poslovnih razloga, zbog školovanja i slični neodgodivi poslovi. Osobe koje nemaju dugotrajni boravak u EU, mogu prije ulaska provjeriti ispunjavaju li uvjete. Svoj ulazak u zemlju mogu najaviti preko aplikacije "Enter Croatia", rekao je Božinović.