Stanari zgrada na zapadnoj strani Poluotoka, uz Carinu i upravnu zgradu Tankerske plovidbe bili su jutros iznenađeni kada su vidjeli da se postavljaju ograde i da će ta ulica Ivana Brčića biti zatvorena 15 dana zbog kanalizacije. To znači buku i prašinu usred ljeta, ostali smo bez parkirnih mjesta, a nitko nas o tome nije obavijestio, javila nam je uz fotografije jedna stanarka.

Njih smo proslijedili pročelniku Robertinu Dujeli, ali nismo dobili povratnu informaciju. Doznali smo je kod direktora Odvodnje, Grge Peronje koji je na godišnjem odmoru. Ali  nam je rekao kako se radi o ugradnji oborinskih voda u sklopu projekta Muraja.

- Izabrali smo najkvalitenije mjesto za spoj na nove i velike cijevi kako ne bi došlo do plavljenja u slučaju većih kiša, pojasnio je Peronja, uz dodatak kako to ne radi Odvodnja. I nije u pitanju kanalizacija, odnosno otpadne vode već oborinske vode.

- Taj posao je bio planiran i mi ćemo ga nastojat što prije obaviti, došli smo na kraju do odgovorne osobe, Ante Ćurkovića, pomoćnika pročelnika Odjela za EU fondove, nositelja projekta. Priključaj je dio ugovorne obaveze izvođača radova i sad je došao na red. O tome smo dali obavijest za građane koja je objavljena na stranici Grada u petak, kazao nam je Ćurković.

Istina da je ona objavljena na stranici Grada Zadra, u rubrici obavijest o prometu koju nitko ne otvara i da je služba za javnost to trebala proslijediti medijima. Jer građani nisu znali niti čuli da će ta ulica biti zatvorena, a stranicu Grada Zadra rijetko tko otvara, osim novinara koji je tijekom viknda nisu zapazili tu najavu.

Ulica će, prema toj najavi, biti zatvorena do 17. srpnja.