Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u službi dežurstva ispitalo je privedene hrvatske državljane, 22-godišnjaka i 25-godišnjaka, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom te kaznenih djela protiv imovine teškom krađom i oštećenjem tuđe stvari.

- Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika u ponedjeljak, 22. lipnja došli ispred kuće oštećenice u Zadru gdje su u vozilu zatekli njenog mladića i još jednog prijatelja te su ih počeli vrijeđati raznim pogrdnim riječima zbog čega su se njih dvojica sklonila na kat kuće oštećenice. Osumnjičenici su krenuli za njima, no na stubištu ih je zatekla oštećenica i zatražila ih da se udalje, što su oni odbili. Na to su oni u cilju da ustraše oštećenicu, zaprijetili da će je ju usmrtiti što je kod nje izazvalo strah i uznemirenost. Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik (25-godišnjak) neposredno nakon toga došao do vozila oštećenika i u trenutku dok je oštećenik bio u vozilu, u cilju da dođe do tuđih predmeta, kroz otvoreni prozor vozila provukao ruku te oštećeniku uzeo mobitel vrijedan 2200 kuna.

Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik prilikom odlaska s mjesta događaja nogom razbio stražnja svjetla na vozilu oštećenice, stoji u priopćenju DORH-a koje rasvjetljava više okolnosti događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičenicima odredio istražni zatvor.