Iako je za lipanj bila najavljena sjednica Gradskog vijeća Zadra na kojoj bi se trebao donijeti rebalans gradskog proračuna, nitko ne zna kad će to biti.

Gradonačelnik Branko Dukić je u samoizolaciji, a njegov zamjenik Ante Babić kazao je kako to ne može bez njega. Istekao je moratorij na trošenje proračunskog novca, proglašen zbog korona epidemije. Grad Zadar "diše" putem beskamatnog kredita kojeg je omogućila Vlada.
U korona krizu smo ušli s nikad boljim stanjem u Gradskom proračunu. Imali smo prva tri mjeseca višak od 10 milijuna kuna koji nam je omogućio likvidnost.

- Mjesec travanj je bio najgori, svibanj nešto bolji, kazao nam je pročelnik za financije Ivan Mijolović. Nakon moratorija na korištenje Gradskog proračuna, samo za održavanje gradske uprave, rebalans je nužna i jedina opcija. Rebalans gradske blagajne odavno je pripremljen, a kada će pred gradske vijećnike, zna samo gradonačelnik Zadra.

On na svom službenom Facebook profilu objavaljuje "finu" vijest o tome kako direktor Hrvatskih cesta u samoizolaciji, Josip Škorić potpisuje studiju za novu zadarsku zaobilaznicu.