Na zadarskom Trgu danas su se dijelile mini čokoladice u boji Žutog zida uz   predizbornu poruku Dosta pljačke s kojom su se pridružili  Nezavisnoj listi Stipe Petrine, kao i Akcija mladih. Zadarski  član AM, Ante Rubeša na 2. je mjestu te liste.

- AM je jedina koja se bori za malog čovjeka i koja će se istinom izboriti o najvećem hrvatskom problemu - korupciji, izjavio je Rubeša na mini "presici.

Stipe Petrina donio je na Trg drniški pršut ali i osebujni pristup politici koji sa svojom listom promovira uz slogan: "za birače koji ne daju zajebavati."

U stilu je to Petrine, dugogodišnjeg načelnika općine Primoštena, nezavisnog nositelja kojega je dopala lista broj 13 za IX. izbornu jedinicu.

- Na toj listi su objedinjeni svi oni kojima je zajednički politički protivnik - establišment HDZ-a, kazao je Petrina na novinarski upit, istaknuvši kako je to prirodna koalicija. Za njega je ra k- rana sadašnjeg stanja društva pravosuđe i to je ponovio tri puta. Nije blagonaklon ni prema koroni izborima koji su prema riječima Petrine prerano i nisu zakonski. Prerano smo se otvorili, rekao je  Petrina koji je za razliku od većine političara na Trgu, bio naoružan "maskom i rukavicama". Njegov je zahtjev i izbacivanje novca iz politike, jer bi se vidjelo tko želi za 5000 kuna raditi za javno dobro.

- Nezavisna lista Stipe Petrine nije ni krenula s kampanjom, a već stojimo dobro, ustvrdio je Marko Pupić Bakrač koji se na slogan Petrine, nadovezao sa svojim motom "Pupe ne puši spike glupe". On smatra da će biti iznenađenje na izborima. - Doći će kraj lažnim prorocima, uvjeren je Pupić Bakrač.