Ceste Zadarske županije dobile su komplet profesionalne zimske opreme, postavljen na dvoosovinski tegljač, koji će u zimi održavati prometnice visoke važnosti.

Komplet profesionalne zimske opreme koji se sastoji od snježnog pluga širine 3,2 metra i posipača zapremina 5 m3 za suho sredstvo te 2.400 litara za mokro sredstvo drugačiji je od inače viđenih na hrvatskim prometnicama jer je kao pogonsko vozilo korišten dvoosovinski tegljač MAN TGS snage 470 KS i korisne nosivosti 10 tona.

Ovo predstavlja svojevrstan novi trend na domaćem tržištu, jer klasična kombinacija za zimsku službu koju koriste hrvatska cestarska poduzeća uključuje kamion koji se tijekom ljetne sezone koristi u građevinskim radovima, no cestari se pritom susreću s problemom ograničene korisne nosivosti vozila. Dvije su glavne prednosti ovog pristupa: tegljač može na prikolici prevoziti daleko više građevinskog materijala ljeti, a iskustva korisnika kažu da u zimskoj službi ima puno bolje manevarske sposobnosti te je bolji izbor za rad na teškim terenima.

Prometnice koje će ovaj tegljač održavati nalaze se u brdovitom dijelu zadarskog zaleđa s puno prijevoja i jakim udarima vjetra. U pitanju su državne prometnice visoke važnosti koje nužno moraju biti otvorene cijele godine (posebice kada se autocesta zatvori zbog udara vjetra) kako Hrvatsko primorje ne bi ostalo odsječeno od ostatka Hrvatske.