Zamjeniku zapovjednika 392. eskadrile aviona 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, bojniku Ivanu Anđiću, u četvrtak, 25. lipnja uručen je znak i certifikat za ostvarenih 2000 sati naleta na avionu Pilatus PC-9M.

Službenu oznaku i certifikat tvrtke Pilatus za jubilarnih 2000 sati naleta bojniku Anđiću uručio je zapovjednik 93. krila brigadir Željko Ninić, a čestitke su uputili i zapovjednik 392. eskadrile aviona pukovnik Robert Ribarić te dvojica pilota koji su ranije ostvarili 2000 sati naleta na Pilatusu, brigadir Željko Harapin i pukovnik Damir Barišić. Njih trojica su i jedini piloti u Hrvatskoj koji su s navedenim naletom ušli u „Klub 2000" sati na Pilatusu PC-9M.

Bojniku Anđiću u „Krilima Oluje" do stotog nastupa nedostaju još samo dva

Bojnik Anđić imao je prvi let na Pilatusu PC-9M 2002. godine i upravo je na ovom tipu aviona ostvario najviše naleta u svojoj letačkoj karijeri. U akrobatskoj grupi „Krila Oluje", gdje leti na poziciji prvog lijevog pratitelja, nedostaju mu dva nastupa do još jednog jubileja, stotog nastupa.

Anđić rekao je kako se rado sjeća svojih početaka, a čar letenja i užitak koji osjeća na nebu i danas su mu najveća inspiracija i vodilja u pripremi i izvedbi svakog leta: „Pilatus mi je posebno prirastao srcu zbog dva razloga. Kao nastavnik letenja obučavao sam i obučavam nove generacije pilota i to je uistinu poseban dar, dar kojim dajete sve od sebe kako bi učenici letači dobili letačka krila. Drugi je razlog letenje u akrobatskoj grupi „Krila Oluje" upravo na ovom tipu aviona gdje na najbolji način predstavljamo sve mogućnosti Pilatusa, ali i vrhunske vještine hrvatskih pilota".

Pilatus je u operativnoj uporabi u 392. eskadrili aviona od 1996. godine (inačica PC-9A), odnosno 1997. godine (inačica PC-9M), a sveukupno je do sada eskadrila ostvarila oko 61 000 sati naleta na ovom avionu.