Tjedan dana nakon parlamentarnih izbora, u Zadru će se održati još jedni izbori. Riječ je o unutarstranačkim izborima za Gradsku organizaciju SDP-a koja je još u rujnu prošle godine ostala bez vodstva.

Tada ju je preuzeo povjerenik, tajnik stranke Nikša Vukas, koji nam je jutros rekao kako sve ide po planu.

- Malo je teže koordinirati unutarstranačke s parlamentarnim izborima, ali kolege iz Zadra htjele su da se održe 11. srpnja, a ja sam izašao ususret kako ih ne bi demotivirali jer su bili spremni za izbore još prije korone. Kako to nije proces kojeg smo tek sad pokrenuli, već proces koji je trebao biti završen još u ožujku, ostao nam je još samo tehnički dio, poručio je Vukas.

Na naš upit o kandidatama za predsjednika, rekao je kako u to ne bi ulazio. Njegov je zadatak, ističe, bio osigurati uvjete za prijavu svih zainteresiranih.

- Nisam ulazio u klanove i nemam favorita. U Zadru treba pobijediti SDP i iznjedriti kandidata za gradonačelnika sljedeće godine, istaknuo je Vukas.

Kako doznajemo od gradskog vijećnika SDP-a Jure Zubčića, koji je imenovan za predsjednika Gradske izborne komisije, rok za prijavu kandidata je 30. lipnja. Svoju kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije dosad je javno objavio jedino njezin bivši potpredsjednik Daniel Radeta.

- Pobjedu neću najavljivati. Znam da je pred nama puno rada kako bismo građanima mogli ponuditi pravedniji i bolji život. Želim biti na čelu organizacije koja će biti snažna, uključiva i spremna za preuzimanje odgovornosti!, poručio je Radeta. On ima veliku podršku svojih stranačkih kolega, a ubrzo će biti poznato hoće li dobiti protukandidata.

Osim predsjednika, zadarski SDP-ovci biraju dva potpredsjednika, četiri člana Predsjedništva, te 23 člana Gradskog odbora.