Grad Biograd podijelio je najugroženijim građanima pakete s hranom vrijedne 250 kuna. U okviru projekta "Vaš dar za pravu stvar" Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru osiguralo je najnužnije namirnice - brašno, rižu, ulje, tjesteninu, mesne i riblje konzerve, šećer i marmeladu - za osobe koje su ostale bez posla zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19) od 11. ožujka 2020. do 11. svibnja 2020. i koje ne ostvaruju pravo na naknadu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ravnateljica biogradskog GDCK Franka Troskot kaže kako se u Hrvatskoj kao posljedica pojave pandemije koronavirusa pojavila nova kategorija socijalno ugroženih osoba. Riječ je o ljudima koji su prešli iz relativno sigurnog načina života u relativno nesiguran i neizvjestan način života koji je uzrokovan iznenadnim gubitkom posla. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, od početka krize uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj je bez posla ostalo više od 25.000 ljudi. Na biogradskom području registrirano je 36 onih koji su ostali bez posla a udovoljavaju postavljenim uvjetima.

Paketi koje korisnici ne preuzmu ni nakon što su dobili pismo na kućnu adresu bit će preusmjereni u druge korisničke skupine pomoći - samohrane roditelje koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb, obitelji s troje i više djece koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb itd.

Uz pakete hrane "Vaš dar za pravu stvar" GDCK Biograd na Moru posredstvom Ministarstva poljoprivrede kao posrednik u doniranju hrane, primilo je još jednu u nizu donacija mliječnih proizvoda Mini mljekare Veronika d.o.o. iz Desnića te su zaprimljene količine podijeljene uz pomoć naših volontera na adrese 57 kućanstava na području grada Biograda te je podijeljeno ukupno 400 kg različitih mliječnih proizvoda.