Sigurnosne skale uz obalni pojas Jazina jučer je jedan dragocjeni inozemni gost pretvorio u kupalište. Nije isključeno da je zapela udica jer je na isto tako neuobičajenom mjestu ribario sa sinom. Opušteni muškarac skinuo se u u donje "gaće", spustio skalama u more i zaplivao. Kad smo ga fotografirali, istina, sakrio se iza drugog kaića, svjestan da nije na plaži, a niti u čistom moru.

Iz ove situacije, još jednom se nameće pitanje zbog čega turisti kod nas mogu što god im padne na pamet: skidati se u javnom prostoru, hodati u kupaćem kostimu po povijesnoj jezgri, kuhati uz Pozdrav suncu, pijani se kupati uz most... i sve što spada u dogodovštine koje prate turističku sezonu. Osim građana koji svojim snimkama na takve pojave ukazuju preko medija, rijetka je pojava da naiđu nadležne službe koje će ih upozoriti i ako treba kazniti.

Urbana je legenda o tome kako je ondašnja milicija kažnjavala Zadrane koji su se kupali na mulu rive: pokupili bi im odjeću po koju su morali doći u policijsku postaju, a tamo...