Zaraženi bugarski tenisač Grigor Dmitrov dva puta je u Zadru odbio testiranje na koronavirus iako se loše osjećao, piše srpski portal B92.

Prema izvorima tog portala, Dimitrov se odmah po dolasku u Zadar počeo osjećati loše, iako je svoje stanje opisao kao slabost i umor. Dva puta je odbio testiranje na koronavirus, dok je Goran Ivanišević, kojemu je u četvrtak bilo loše, odmah otišao na testiranje, ali je bio negativan.

Dimitrov je i u Zadru propustio medijske aktivnosti uz objašnjenje da je ozlijedio lakat, a počeo se ponašati povučeno. Izgledao je dosta loše u porazu od Borne Ćorića 4:1, 4:1, a nakon meča se nije pretjerano srdačno pozdravio ni s njim ni sa sucem, što je na Adria Touru inače bilo uobičajeno.

Kasnije istog dana Dimitrov je odustao od drugog meča i prepustio je svoje mjesto Nini Serdarušiću. Dimitrov je u nedjelju želio igrati protiv Đokovića, ali je njegov menadžer nabavio privatni avion i odveo Dimitrova u Monte Carlo. Bugarin je pola sata prije finala zadarskog turnira obavijestio sve preko Instagrama da ima koronavirus nakon čega je finale otkazano.

Organizatori turnira tražili su da se test ponovi i da iz Monte Carla stigne pisana potvrda da je Dimitrov zaražen budući da je do tog trenutka jedini dokaz bio njegov post na Instagramu. Dimitrovljev menadžer je zatražio da se taj zahtjev pošalje pismeno, no ni nakon što su to organizatori učinili odgovor nije stigao.

Počelo se sumnjati u to je li Bugarin uopće zaražen, ali je kakva-takva potvrda stigla od vlade Monte Carla koja je u ponedjeljak objavila da ima jedan slučaj zaraze, prvi u zadnja tri tjedna, prenosi Index.

Dimitrov je i prije dolaska u Beograd (iz kojeg je došao u Zadar) bio najrizičniji slučaj jer je dolazio iz SAD-a, a prilikom ulaska u Srbiju nije bio testiran. U Beogradu nije pokazivao simptome, iako je bez objašnjenja propustio press konferenciju, a prije nego što je otišao u Zadar kratko je boravio u Bugarskoj. Tako je Dimitrov u manje od mjesec dana prošao četiri zemlje, a da se nije testirao na koronavirus.