Prekršajni sud u Zadru kaznio je četvero sudionika incidenta, od kojih dvoje umirovljenika, kaznom od 300 kuna zbog svađe oko parkiranja u Ulici Kneza Novaka Krbavskog. Oni su narušili javni mir svađom, vikom i tučom na način da su zbog nesuglasica oko parkiranja vozila napali jedni druge vičući riječima „makni vozilo izbjeglice majku ti j..., neću više da vidim to vozilo parkirano tu" na što im ovi uzvratili, a potom je došlo i do fizičkog sukoba.

Okrivljenik je u svom iskazu naveo da živi u ulici Kneza Novaka Krbavskog u kojoj nema dovoljno parkinga pa ljudi često parkiraju uz rub ceste, međutim ne postoji nikakav znak zabrane parkiranja na tim mjestima, već se pazi da se ne zakrči promet kao i da se ne parkira ispred ulaznih vrata. Kod njega je došao rođak koji je parkirao s druge strane ulice uza zid, ali nije zagradio ulaz u dvorište, već je samo stao uz ogradni zid i to na cesti, a ne na privatnom posjedu i nikom nije smetao. Iz kuće je izašlo nekoliko osoba i počeli su govoriti da tko je tu parkirao, da je to njihovo i da oni to trebaju. Tad je jedan mlađi muškarac parkirao vozilo s prednje strane vozila i to na način da ne može izaći. Kad je zagrađeni izašao, a stanar mu pomakao automobil, on se okrenuo i parkirao ravno ispred njegove zgrade. Tad je jedan od mlađih muškaraca došao do njega, psovao ga i krenuo prema njemu, nakon čega dolazi i do fizičkog sukoba.

Sud je procijenio da su sva četvorica sudionika sudjelovala u narušavanju javnog reda i mira te im je izrečena navedena kazna.