Osnovna škola Petra Preradovića ove je godine svoj dan, zbog svima poznatih okolnosti, odradila virtualno. Umjesto priredbe u HNK Zadar, sav materijal snimljen ja na videu postavljenom na YouTube, dok je ravnateljica Stanka Pera Martinac medijima uputila svoj govor.

- Tijekom školske godine imali smo više značajnih događanja. U sklopu Erasmus projekta „ Ujedinjeni u različitosti", učenici naše škole posjetili su prijatelje u gradu Contrexeville u Francuskoj, predstavili smo monografiju škole autora Pavla Jerolimova, završena su i četiri eTwinning projekta... Naša učiteljica matematike Anita Šimac dobila je eTwinning nagradu, nacionalnu oznaku kvalitete za STEM projekte, a Škola oznaku eTwinning škole kao nagradu za kvalitetno uključivanje IKT-a i međunarodne suradnje u svakodnevan rad te se našla u elitnom društvu među 86 predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u RH.

Iako se ove godine mnoga županijska natjecanja nisu održala, ipak moramo spomenuti uspjeh naših učenica Nuše Pedišić, Nike Ivane Medić, Eme Vidović, Antonije Džaja i Petre Miloševski koje su pod mentorstvom Snježane Lovraković osvojile prvo mjesto na Županijskom natjecanju u šahu. Učenik Marko Stjepanović osvojio je drugo mjesto na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika, mentorica Sandra Pupovac, a učenica Lara Senzenberger 2. mjesto iz njemačkog jezika, mentorica Nediljka Nekić. David Dragaš je svojim nastupom postigao zapažen uspjeh na Gradskoj smotri Lidrano te je predložen za županijsku smotru koja nažalost nije održana.


View on YouTube

A sad vam predlažem, pogledajte što će vam naši učenici i učitelji pokazati u svojim maštovitim i zabavnim video uradcima koje su snimili u predahu između dva chata/razgovora s učiteljima, sastanka na Zoomu, dopisivanja u virtualnoj učionici ili poslanog domaćeg preko WhatsAppa, poručila je ravnateljica, poželjevši svim učenicima i učiteljima to uspješniji završetak ove nepredvidive i neobične školske godine.