Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

Prema policijskom izvještaju, sumnjiči ga se da je u četvrtak u 01,10 sati u noći u Benkovcu, dok su policijski službenici vršeći kontrolu prometa postupali prema drugom vozaču, provezao se VW Golfom pokraj njih i dobacivao policajcima uvredljive povike, nakon čega se vozilom naglo udaljio.

Nakon toga su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, međutim 30-godišnjak se najprije oglušio na zvučne i svjetlosne znakove, a potom pokušao pobjeći iz vozila. Kada su ga policajci sustigli, opirao se udarajući ih rukama, a u prostorijama policije je uputio prijetnje smrću prema jednom policijskom službeniku. Odbio je testiranje na alkohol i droge.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prijetnje i prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnesen optužni prijedlog. Kako doznajemo, riječ je mještaninu policiji poznatom od ranije po nasilnim kaznenim djelima i narušavanju javnog reda i mira. Osobno nije poznavao drugog vozača kojeg su policajci kontrolirali u trenutku incidenta.