Kultura vrhunskih burgera je odavno zahvatila cijeli svijet, za burgere više čak ne možemo reći da su jednostavno jelo, barem ne za one vrhunske.

Osobno sam veliki obožavatelj i iako pazim na prehranu ne prođe tjedan da ne pojedem dobar burger. Kako sam stalno na relaciji Zadar - Zagreb, u Zagrebu nisam imao problema, jer postoji više mjesta gdje mogu pojesti vrhunski burger.

Prošli tjedan na kavi s ekipom u Bamboo-a u oko mi upadne plakat "U Bamboo na kavu u Burgers na hranu". Pitam moje znaju li o čemu se radi i saznam da postoji dobar burger bar u blizini. Taman idealno poslije kave idemo na burger u Burgers & more. Već na kavi "guglam", nađem slike, pogledam Tripadviser i burgeri dobro izgledaju. Nadam se da su barem upola ukusni kao što izgledaju na slikama.

Burgers & more je na dobro poznatom mjestu gdje je nekad bio Obelix. Mjesto budi uspomene na nekad dobru piletinu sa sirom, na stotine kava popijenih u Terra caffe-u, na brdo školskih sati koje smo tamo proveli...

Al` pustimo prošlost, ponuda burgera u Burgers & more je odlična - kako ću izabrati samo jedan? Odluka je pala na Truffle burger i pržene krumpiriće s grana padanom i umakom od tartufa.

Nakon desetak minuta na stol dolaze burgeri s krumpirićima (nisam vidio na meniju da su uključeni) i dodatni krumpirići s grana padanom i umakom od tartufa. Burger izgleda vrhunski, krumpirići još i bolje, a okus je teško opisati, ali mislim da je ekipa po izrazu mog lica shvatila da sam jako zadovoljan.

Ekipa, svaka vam čast, to se zove dobar burger! Pokušao sam naći zamjerku, ali je nema - vrhunsko pecivo, meso pečeno baš kako treba, a umaci pogođeni. I kažu mi da rade već dvije godine, kako nisam znao?! Očigledno je vlasnik negdje pogriješio. Ekipa, pa postoji oglašavanje, daj se trgnite! Šteta je da ljudi za ovo ne znaju.