Policija je danas ponovno intervenirala zbog kulminacije imovinsko-pravnog spora oko objekta „Zara beach" zatvorenog 1. rujna 2017. godine.

Iz Grada Zadra jučer su objavili kako im je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture po presudi, koja je išla u korist Republike Hrvatske, predalo na upravljanje dio prostora plaže Kolovare s tim objektom kojeg su preuzeli prošli tjedan. Ovo je bilo iznenađenje za predstavnike Hotela Zadar, dosadašnje korisnike objekta koji su prošle subote, nakon što je dan ranije skinut pečat sa Zara beacha, promijenili bravu na vratima objekta.

Zbog toga su iz gradske uprave pozvali policiju, a na naša pitanja na mjestu događaja voditelj gradskog odsjeka za gospodarenje zemljištem Marin Batur rekao nam je kako ne daju izjave za medije. Policija nam je potvrdila da je dojava stigla u 13:19 sati. Kako doznajemo, izašli su na teren, ali nisu postupali jer predstavnici Grada u tom trenutku nisu mogli dokazati vlasništvo nad objektom.

- Upućeni su da jave ukoliko ima potrebe za postupanjem policije, uz potrebnu dokumentaciju, rekla nam je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Odvjetnik i opunomoćenik Hotela Zadar Augustin Sudinja rekao nam kako promjenom brave brane svoje pravo na dio tog objekta koji je upisan u temeljni kapital te hotelske kuće. I nikada ih Država nije pokušala izvlastiti, pa čak ni u ovom posljednjem postupku u kojem je tužila Sokol projekt koji je bio u najmu. Hoteli Zadar kao dugogodišnji korisnici tog objekta su na taj način zaobiđeni. U toj hotelskoj kući doznali smo kako su Odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo jučer poslali prijavu za početak rušenja nezakonito izgrađenog dijela tog objekta, a na osnovu pravomoćnog rješenja Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koje je još 2010. godine postalo izvršno. Bili su u kontaktu i s Državnim inspektoratom gdje im je rečeno kako ne znaju hoće li stići izvršiti to rješenje o rušenju s obzirom da mu rok zastare istječe krajem ovog mjeseca. Ali da podržavaju izvršenje svog rješenja o rušenju.