PU zadarska prethodnog je vikenda zabilježila čak 4 narušavanja javnog reda i mira, kao i još jedno na kojem traju policijski izvidi. O prvom smo već izvijestili.

U ugostiteljskom objektu u Gračacu mir su narušavala dvojica mladića - 20-godišnjak i i 25-godišnjak koji su nakon intervencije policije dobili su Optužni prijedlog. Sukob je započeo kada je jednom od gostiju pala čaša, pri čemu je ovaj dvojac mislio da je to razlog za početak nereda. Lakše je ozlijeđen 20-godišnjak koji se sam ozlijedio, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila.

U noći sa subote na nedjelju, oko 3:50 sati na Obali kneza Branimira, grupa više mlađih muških osoba nasrnula je na drugu grupu. Lakše ozljede "zaradili" su 24-godišnjak i 30-godišnjak. Policija je za narušavanje javnog reda i mira prijavila ozlijeđenog 24-godišnjaka (na jednoj strani), 30-godišnjaka i 28-godišnjaka (na drugoj strani). Ozlijeđeni dvojac bio je pod utjecajem alkohola od 0,75, odnosno 1,36 promila.

Treće se narušavanje dogodilo u Benkovcu (Vukovarska ulica) u nedjelju oko 12 sati kada je 57-godišnjak na ulici vrijeđao 62-godišnjaka, pa je zbog toga morala intervenirati policija. No tu nije stao: izvrijeđao je potom i policajce i liječnike koji su ga pregledali. Doveden je pred Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje je saslušan i pušten. Iako bez tragova alkohola u krvi, dobio je dva Optužna prijedloga, zbog naročito drskog ponašanja i vrijeđanja službenih osoba, kao i mjeru zabrane približavanja prethodno spomenutom 62-godišnjaku.