Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u službi dežurstva ispitalo je privedenog 54-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nametljivo ponašanje i prijetnje te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksploziva.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 9. travnja do 10. lipnja u Zadru, iako ga je oštećenik u više navrata upozorio kako ne želi imati kontakte s njim, kontinuirano i svakodnevno ga sa svog mobilnog telefona nazivao i slao mu poruke u kojima ga je, između ostalog, vrijeđao i nazivao ga raznim pogrdnim riječima. Osnovano se sumnja da je od 9. do 10. travnja u Zadru, u cilju da ga uplaši i uznemiri, na njegov mobilni telefon u više navrata poslao poruke prijetećeg sadržaja, koje su kod oštećenika izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastitu sigurnost i život, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Također, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 11. lipnja u Zadru držao pušku nepoznate marke skraćene cijevi i kundak. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.