U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Godišnje nagrade „Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. 

Jedna od dobitnica posebnog priznanja za školsku godinu 2019./2020. je i Zadranka Marija Brkić, učenica 4.d razreda Osnovne škole Krune Krstića - Područna škola Ploče. Ona je tu nagradu dobila jer je obranila prijatelja kojemu je zbog otvorenog izražavanja bio zabranjen izlet, te pomogla kolegi s celijakijom da se uklopi u okolinu. Nagradu je dobila i Barbara Ružičić (učenica 8.b razreda Osnovne škola „Mladost", Jakšić), Tin Pribanić (učenik 2.c razreda Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka) i Mihael Kuzmičić (učenik 4.b razreda Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Zagreb).

U kategoriji osnovnih škola, dobitnica nagrade „Luka Ritz" je Dorotea Horvat (učenica 8.d razreda Osnovne škole kralja Tomislava, Našice, a u kategoriji srednjih škola Luka Prce (učenik 4.b razreda Gimnazije Vukovar, Vukovar).

Nagrada se sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno za jednu učenicu/učenika osnovne škole i jednu učenicu/učenika srednje škole. Škola koju pohađa učenik, dobitnik Godišnje nagrade, također dobiva posebno priznanje.

Nagrade i posebna priznanja dobitnicima uručile se ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i predsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade „Luka Ritz" gđa Suzana Ritz.