Bez znanja i dopuštenja, krajem svibnja uklonjen je dio nogostupa uz Put Murvice da bi vlasnik terena uredio parkiralište za svoje poslovne prostore, a za pristup vozila napravio svoje rješenje.

- Isprekidanim crtama označeno mjesto pješačke staze preko koje ulaze i izlaze vozila, nije rješenje kakvo je počiniteljima izdalo komunalno redarstvo. Sve se treba ukloniti i vratiti u prvobitno stanje. Ako to ne naprave počinitelji, kojima je prošlog tjedna uručeno rješenje, onda će to uraditi Grad Zadar, ali o njihovom trošku, poručio je pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela.

Ovo što je iscrtano umjesto pločnika ne postoji u nikakvim prometnim standardima, a niti u zakonskim odredbama o prometnicama i sigurnosti prometa.

No, tko je autor ovakve prometne inovacije, pročelnik nam zbog zaštite osobnih podataka nije mogao otkriti. Službeno je rješenje poslano prošlog tjedna, ali dostavnica da je primljeno u gradsku upravu još nije stigla. Rok za izvršenje po primanju rješenja je pet dana, obavijestio nas je Dujela.

I za predsjednika MO Jazine II, Nikolu Zorića, takva devastacija nogostupa je veliki problem koji se treba riješiti tako da se pješacima omogući siguran prolaz, koji je pretvoren u ulaz na parkiralište. Postoji prilaz iz bočne ulice, upozorava Zorić svjestan koliko se uništava Murvička ulica koja još nosi "ožiljke" iz rata.

Modernizacija te prometnice je nužna, a trebala bi biti i prioritetna u planovima komunalaca Grada Zadra.