Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva u sklopu kojega je pokrenula inicijativu "Inoviraj-profitiraj" koja se održava putem besplatnih online radionica i okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Treća takva radionica, nazvana Info dan, na rasporedu je u četvrtak, 18. lipnja s početkom u 11 sati i pokriva dalmatinske županije. Na njoj će svoju priču ispričati uspješni poduzetnici, dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast tvrtki.

Mario Ljubičić, mladi inovator iz Runovića, ispričat će u sklopu trećeg Info dana priču o svom jedinstvenom izumu - električnom biciklu koji govori. „Guide - B" je bicikl koji vozaču služi kao prijevozno sredstvo, turistički vodič i zabavni gadget. Ovaj bicikl, povezan aplikacijom, informira i vodi svog vozača kroz rutu koju odabere, ali nudi i mnoštvo drugih korisnih i zabavnih mogućnosti. Bicikl je spreman i prilagođen serijskoj proizvodnji i predstavlja novost na tržištu električnih bicikala. Mario je svojim biciklom 2019. godine na međunarodnom sajmu inovacija Arca u Zagrebu osvojio Veliku nagradu Grand prix te je kao vrlo atraktivna inovacija predmet interesa mnogih inozemnih investitora, no i proizvodnju planira nastaviti u Hrvatskoj.

Na trećem Info danu sudjelovat će i Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kada naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga, i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Info dan će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o posljednjim izvorima financiranja poslovnih ideja.