Vjernici koji pripadaju župi sv. Stošije jučer su bili nemilo iznenađeni izostankom uobičajene procesije za blagdan Tijelova u Zadru.

Procesija je bila lani, preklani... i dio je crkvene tradicije koja je iz nepoznatih razloga izostala. Naime, u najavi iz zadarske nadbiskupije za javnost nije naveden razlog zbog čega nema procesije. Ako su u pitanju epidemiološke mjere, onda je sinoć neuobičajena gužva u zadarskoj katedrali bila primjer kršenja tih mjera. Dio vjernika je došao očekujući procesiju koje nije bilo, a oni su itekako razočarani jer im se čini kao da zadarski nadbiskup Želimir Puljić ignorira taj za njih značajan čin iskazivanja vjere. Stoga mu ne mogu zaboraviti činjenicu da  zbog par kapi kiše nije bilo procesije za jedan Veliki petak, koji sam po sebi znači malo žrtve, podsjećaju oni koji žele javno iskazivati svoju vjersku pripadnost.

Umjesto procesije, nakon mise koju je predvodio msgr. Puljić u katedrali u najavi za Tijelovo bilo je predviđeno klanjanje pred Presvetim nakon kojeg je nadbiskup Puljić blagoslovio puk s Presvetim oltarskim sakramentom.