U krugu Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu tjednima već leži odbačeni namještaj od kojeg je stvorena deponija neprimjerena za jednu bolnicu.

Pokušali smo usmenim putem pitati ravnatelja Andriju Marcelića, kojem mandat traje do 1. srpnja, zbog čega je izbačen namještaj iz ustanove koja grca u dugovima. Prozivani ravnatelj biogradske bolnice baš i ne voli telefonske pozive pa nam je odgovor poslao putem e-maila.

"Prilikom osposobljavanja COVID odjela (na Odjelu za stacionarnu fizikalnu terapiju), a u skladu s protuepidemijskim mjerama, trebalo je dio namještaja izmjestiti iz bolesničkih soba. Kako je dio namještaja dotrajao i derutan, treba ga je zamijeniti novim. Planiramo nabavci novog namještaja i očekivanju službe za odvoz dotrajalog namještaja. Sredstva za nabavu namještaja procijenjene vrijednosti oko 25 tisuća kuna ćemo uvrstiti u prijedlog popisa prioriteta za decentralizirane funkcije osnivača, napisao je Marcelić.

U takvoj komunikaciji nismo ga mogli pitati koliko je to kreveta, znači li to da je smanjen kapacitet odjela na kojem leže pacijenti nakon operacije ili dolaze u biogradsku bolnicu radi fizikalne terapije. Prema dobro upućenim izvorima iz bolnice, bačena je četvrtina kreveta u smeće. Da će novi namještaj koštati 25 tisuća kuna, malo je vjerojatno jer se radi o specijalnim bolničkim krevetima od kojih samo jedan toliko košta. Ali ravnatelj Marcelić je napravio još jedan posao za kojeg je odgovoran. Kao diplomirani ekonomist na mjestu ravnatelja biogradske bolnice pokušao je osoblje zakinuti za regres, koji im je ipak isplaćen zahvaljujući intervenciji sindikata sestrinstva. To je posljednja kap čaše nezadovoljstva spram još uvijek aktualnog ravnatelja koji teško da će kome ostati u dobrom sjećanju. Kao što neće, kako doznajemo, ostati u biogradskoj bolnici po isteku mandata.