PU zadarska je izvijestila javnost o novim rezultatima akcije Vikend tijekom koje je u tri dana kontrolirano 417 vozila i vozača, a poduzeto 147 represivnih mjera.

Alkotestirano je 237 vozača, od kojih je njih 19 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 56-godišnjak koji je u subotu u 19.03 sati u Ulici Ante Starčevića u Gračacu zaustavljen za volanom osobnog automobila Renault (ZG), pod utjecajem alkohola od 1,99 promila. Vozač je isključen iz prometa te protiv njega slijedi optužni prekršajni nalog za prekršaj iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U policijskom izvješću izdvojena su još dva slučaja "kamikaza" na cestama, od kojih je jedan završio u zatvoru.

U nedjelju u 01.40 sati u Ulici Bože Peričića u Zadru, u blizini Opće bolnice, policijski službenici zaustavili su 29-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Peugeot (ZD), za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije. Vozač je uhićen te doveden u službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.282. st. 9. i čl. 289. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru te je predan u Zatvor u Zadru. Riječ je o policiji poznatom licu, recividistu koji je te noći odbio testiranje na droge.

Nešto ranije te noći, u 23.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Biogradu, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su 35-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom VW zadarskih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,97 promila. Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. st. 6. i čl. 216. st.3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz PU zadarske.