Direktor METRO centra u Zadru Josip Juričev uručio je Michelinova priznanja restoranima s područja Šibensko-kninske i Zadarske županije. Među dobitnicima, čija su imena objavljena u veljači, su zadarski restorani Kaštel i Foša koji su dobili preporuku, te paški Boškinac koji zavrijedio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu.

- Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO-u je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. Ponosni smo što su upravo zadarski i šibenski restorani - naši dugogodišnji partneri, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije, rekao je Juričev.

METRO je dugogodišnji partner Michelin vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja.