Iz PU zadarske proslijedili su nam dobru vijest iz Opće bolnice Zadar - stabiliziralo se zdravstveno stanje 23-godišnjeg policajca, koji je oko 2:50 sati u noći s petka na subotu 30. svibnja teško stradao u prometnoj nesreći u Bibinjama. U bolnicu je zaprimljen s teškim ozljedama unutarnjih organa, a liječnici su ga uspjeli izvući iz stanja opasnog po život.

Podsjetimo, on je uslijed neprilagođene brzine, a prilikom zaobilaženja parkiranog teretnog vozila u ulici Gumla, izgubio nadzor nad automobilom koje je u nekontroliranom kretanju dva puta udarilo u ogradni zid kod škole. S 23-godišnjakom u automobilu su se nalazila dvojica suputnika koja su srećom prošla bez ogrebotine.

Iako je od nesreće prošlo 10 dana, još nije poznato je li mladi policajac, koji je u statusu vježbenika, vozio pod utjecajem alkohola. I dalje se čekaju rezultati analize krvi koja mu je uzeta u noći prometne nesreće.

- Nakon utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, odlučivat će se o mogućim sankcijama, odnosno postoje li osnove za pokretanje stegovnog postupka, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin na naš upit hoće li događaj van službe, koja nadzire takve prekršaje, utjecati na status 23-godišnjaka u policiji.