Od sinoć do jutros u 8 sati palo je 11 litara, a po otocima i okolici do 60 litara kiše po četvornome metru. Očekuje se još, informacija je koju smo dobili od dežurne meteorologinje DHMZ-a. More je hladnije od prosjeka za ovo doba godine i sporo se grije, a njegova temperatura trenutno iznosi 19 Celzijevih stupnjeva. Iako je većina Zadrana danas u laganim jaknama i neobičnim kombinacijama za mjesec lipanj, temperatura je prosječna za ovo doba godine, ali kombinacija vjetra i kiše daju osjet hladnijeg vremena.

Dvadesetominutni pljusak koji je započeo oko 10:30 sati probio je šahtove u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, a jaka južina rušila suncobrane.

U subotu nas očekuje sunčanije i toplije vrijeme do čak 25 stupnjeva, a manje nestabilnosti moguće su u zadarskom zaleđu. Nedjelju će obilježiti umjereno jugo, ali će i ona biti sunčana i topla.

Pravo proljetno vrijeme, kako ga je nazvala naša sugovornica, ali s umjerenom kišom nastavlja se i idući tjedan. Neće biti sjajno za sunčanje ni kupanje zbog još (nekima) prehladnog mora, a ni temperature još neće početi "pržiti".  

Kišne prizore s oblačnog i vjetrovitog đira po Poluotoku i Relji donosi vam naš fotoreporter Saša Čuka.