ZADAR- Pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vedran Uranija dobio je opomenu pred otkaz nepunih godinu dana prije nego će otići u punu mirovinu.

Svoju karijeru sindikalca i bivšeg gradskog vijećnika, ugrozio je zbog prijave policiji i istrage DORH-a oko pozajmnice iz 2018. godine u iznosu od 24 tisuće eura koju nije vratio Zlatku Dundoviću, članu sindikata hrvatskih branitelja. Iako se radi o privatnoj pozajmnici koju Uranija nije vratio, opomenu pred otkaz je dobio jer se u tom ugovoru navodi njegovo radno mjesto u Sindikatu, doznajemo od predsjednika SSSH-a Mladena Novosela. On je, kaže, s tim problemom upoznat puna dva mjeseca. 

- Tražili smo očitovanje Vedrana Uranije i ispitivali koliko njegov privatni posao ima veze sa sindikalnim, odnosno je li Uranija u tom odnosu zastupao Dundovića. Jedina povreda radne dužnosti, zbog koje je Uranija dobio opomenu pred otkaz, što se u tom pisanom tragu o pozajmnici, on navodi kao pravnik SSSH-a. Razgovarali smo i s gospodinom Dundovićem kojem smo savjetovali da pravnim radnjama to riješi. Trebao je biti oprezniji. Upoznati smo s tim da  zbog toga saziva prosvjed ispred zgrade sindikata. Žao nam je što je do toga došlo i mi se nadamo da će se to riješiti, bio je vrlo otvoren i konkretan Mladen Novosel.

Predsjednik jednog od najvećih hrvatskih sindikata svjestan je kako im je ipak štetu nanio dugogodišnji pravni povjerenik koji pokriva područje Zadra i Šibenika.