Većina zadarskih tržnica vraća se u nekadašnji obim rada. Nakon što je novim rasporedom korisnicima tržnice na Poluotoku omogućen povratak u nekadašnjem broju, uz poštivanje sigurnosnih mjera, danas je s novim rasporedom "osvanula" i pijaca u City Galleriji na Relji. Iako više nema staza koje "vode" kupce štandovima, ostale su zaštitne pregrade, a i ukupni broj je nešto manji, kaže direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.

- Pokušavamo unutar propisanih mjera dobiti što više mjesta. Na tržnici Relja došli smo do 30 od ukupno 44 prodajna mjesta, koliko ih je bilo prije izbijanja pandemije, a uskoro bi se taj broj trebao vratiti na 40, kaže Letinić.

Još ranije riješene su male pijace na Petrićima i Bilom brigu. U početku se moglo prodavati samo u kućicama, no kasnije je uz dopuštenje lokalnog stožera isto omogućeno i prodavačima na štandovima.

Bivši direktor Vlatko Marušić imenovan voditeljem Veletržnice
Bivši direktor Tržnice Zadar Vlatko Marušić ovih je dana vraćen na posao. Nakon što mu je Letinić raskinuo ugovor o radu zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa, sud je prošle godine donio presudu u njegovu korist. On je umjesto za pomoćnika direktora, što je bio do uručenja otkaza, imenovan za voditelja Veletržnice.