Općinski sud u Zadru oslobodio je Zadranina optužbe da je kao vozač osobnog automobila u Ulici Nikole Jerolimova oduzeo prednost vozaču teretnog automobila, koji je morao naglo kočiti kako bi izbjegao sudar. Policajac koji je vidio sporni događaj napisao je prekršajni nalog, te je vozač proglašen krivim, izrečena mu je novčana kazna i oduzeta vozačka dozvola na dva mjeseca.

U sudskom postupku Zadranin je porekao prekršaj, govoreći da je profesionalni vozač te da je dobro procijenio situaciju, ali je vozač teretnog automobila, vjerojatno ljut što nije čekao da prođe, počeo trubiti i sasvim mu se približio 50 metara nakon što se već uključio u promet.

- Djelatnik policije bio je na takvoj udaljenosti da nije mogao vidjeti iz koje sam ulice izašao te jesam li ga ugrozio, a čak je i mene pitao iz koje sam ulice izišao. Oboje nas je zaustavio jer je bio iza teretnog vozila i vidio je da vozač naglo koči, posvjedočio je Zadranin.

Kada je sud pokušao doznati drugu stranu priče, naišao je na nepremostivu prepreku - policajac koji je napisao kaznu i koji se na sudu trebao suočiti s vozačem koji je navodno počinio prekršaj, nije se odazvao ni jednom od pet uredno dostavljenih sudskih poziva. Osim toga, uz obavezni prekršajni nalog PU Zadarske nije bio priložen nikakav dokaz tj. izvješće o počinjenom prekršaju policijskog službenika, pa je sud odbacio optužbu.