Koronakriza neće dovesti do smanjenja primanja djelatnika Zračne luke Zadar, koja već 2 i pol mjeseca funkcionira kao "hladan pogon".

Početkom godine Uprave ove tvrtke, u većinskom vlasništvu države, očekivala je rekordnu sezonu letenja, radnicima najavljivala povišice i za plaće predvidjela ukupan iznos od visokih 37,5 milijuna kuna.

- U tu sumu bile su uključene plaće i sezonskih radnika, ali i planirano povećanje plaća od 4% za sve radnike od kojeg se moralo odustati u ovakvim okolnostima. Nastupanjem COVID-19 pandemije došlo je do rebalansa plana i prilagodbe najavljenim redovima letenja zračnih prijevoznika te je prema usvojenom Godišnjem planu poslovanja za 2020. godinu za stavku plaća zaposlenika predviđen iznos od 26,4 milijuna kuna. Realizacija te stavke će ovisiti o ostvarenom prometu i angažmanu sezonskih radnika u tekućoj godini. Financijska pozicija društva omogućava ostvarenje usvojenog plana s planiranim veličinama, a daljnji razvoj situacije, nadamo se u pozitivnom smjeru, diktirat će daljnje odluke Uprave društva, objasnio nam je službenik za informiranje Nikola Barać odluku direktora Josipa Klišmanića. On je nakon obustave zračnog prometa najavio mogućnost smanjenja plaća na aerodromu u Zemuniku, na kojem međunarodnih letova nema od početka studenog, ali na kraju je u dogovoru sa sindikatima samo sklopljen moratorij na materijalna prava poput otpremnina i božićnica.

Zračna luka još nije objavila financijski izvještaj za 2019. godinu. U 2018. godini došlo je do povećanja zaposlenih, kojih je u prosjeku bilo 175 (sa sezoncima), dok je krajem 2018.  evidentirano 128 djelatnika. Čak 60 posto njih je sa srednjom stručnom spremom, a prosjek plaće je iznosio 6253 kuna, što je dokaz za zadarske prilike iznadprosječnih primanja na  zadarskom aerodromu. Od prihoda Zračne luke za neto plaće izdvojeno je 14.7 milijuna, za porez na dohodak plaćeno je nešto više od 6 milijuna kuna, dok je za doprinose zaposlenika u 2018. godini uplaćeno 3.8 milijuna kuna.