Nakon što je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio kako su zadužili županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih koji su involvirani u aferu vjetroelektrane, a predsjednik ŽO Božidar Kalmeta rekao da odluku o stranačkoj sudbini načelnice Gračac Nataše Turbić mora donijeti Općinski odbor HDZ-a, kontaktirali smo njezinog predsjednika Tadiju Šišića.

Šišića, koji je viši savjetnik u ispostavi Gračac za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja i gradnje, zatekli smo jutros u žurbi na putu za sastanak u Županiji, pa smo ga zamolili da nam samo kratko kaže jesu li pokrenuli takav postupak.

- Nismo još, ali ako bude potrebe, pokrenut ćemo. Čekamo službeni dokument. Još nije odlučeno o žalbi na pritvor. Nećemo trčati pred rudo, ima vremena za to, rekao nam je Šišić unatoč tome što je Plenković u ponedjeljak zatražio hitno pokretanje takvih postupaka ističući kako je "HDZ privržen borbi protiv korupcije."

- Ako se mene pita, ti bi ljudi trebali biti isključeni iz stranke, rekao je predsjednik te stranke kao da se njega ne pita.

Podsjetimo, Turbić se trenutačno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je sudjelovala u koruptivnim radnjama, zajedno s državnom tajnicom Josipom Rimac. Sumnja se da je načelnica Gračaca raspisala natječaj za raspolaganje zemljištem u državnom vlasništvu na području općine, kako bi ono dospjelo u ruke poduzetnicima povezanim s bivšom gradonačelnicom Knina, te pritom primila 10 tisuća eura mita.

Turbić je županijska vijećnica, a nalazi se i na listi kandidata za Sabor koju je zadarski HDZ netom prije afere uputio središnjici stranke.