Sutkinja Općinskog suda u Zadru Ana Zrilić osudila je zadarskog odvjetnika Davora Buljana na godinu dana uvjetnog zatvora zbog prijevare nekadašnjeg vlasnika hotela President Zdravka Barbaroše, te mu naložila da u roku od šest mjeseci isplati dug od 137.914,50 kuna, ili će se uvjetna osuda opozvati. Također, uputila je oštećenog Barbarošu u privatni spor kojim može tražiti kamate, budući da je dugovanje nastalo u 2003. godini.

Spor se godinama vuče po različitim sudovima, a nastao je nakon što Buljan, kao predsjednik Udruge Motonautičkog kluba "Formula 200" Zadar, organizirao Svjetsko prvenstvo u utrci motornih čamaca. Barbaroši nije podmirio troškove smještaja sudionika u njegovom hotelu, koji su bili dogovoreni za 100.000 kuna, uz obvezu podmirenja i troškova konzumacije. Sutkinja je ocijenila kako se lažno obvezao da će troškove uistinu i platiti, a potom kao garanciju plaćanja izdao i bianco slipove koji se nisu mogli unovčiti.

U obrani je Buljan tvrdio da je dogovorio plaćanje računa u roku od 3 do 6 mjeseci nakon korištenja, međutim tadašnji direktor Presidenta je falsificirao slipove njegovih kartica i poslao na naplatu. American Express je obustavio isplatu dok se ne utvrdi vjerodostojnost njegovog potpisa, pri čemu je došlo do spora između njega i Brabaroše. Ne osporava postojanje duga, ali čeka ishod odluka po postupcima kako bi se utvrdio realan obračun potrošenih usluga. Osnovne troškove je trebao platiti Moto nautički klub, a on osobno da se obvezao platiti samo troškove koji bi nastali izvanredno, kao primjerice konzumiranje pića na šanku od strane gostiju.

Sutkinja je procijenila kako svi navedeni iskazi ukazuju na smišljeno prijevarno postupanje okrivljenika, koji se očigledno lažno, od samog početka usmenog poslovnog dogovora, obvezao da će preuzete troškove smještaja u hotel sudionika i natjecatelja utrke koju je organizirala Udruga čiji je predsjednik, u iznosu od 100.000 kuna uistinu i platiti, pri čemu je vješto izbjegavo trenutak kada bi to plaćanje trebalo biti realizirano.

Sud je okrivljeniku kao olakotne okolnosti cijenio osobne i imovinske prilike, te činjenicu da je isti obiteljski čovjek, dok mu je kao otegotnu okolnost cijenio raniju osuđivanost. Buljan je tada dobio zatvorsku kaznu zbog prijevare dvojice poduzetnika, čiji je novac uzeo za kupnju kninske tvornice TVIK, ali ga je zadržao za sebe.