Neki vlasnici vozila, unatoč upozorenjima koje dobivaju prometni redari, imaju privilegirano mjesto za parkiranje - vlastito parkirno mjesto na cesti gdje ne samo da ugrožavaju sigurnost prometa već prolaze nekažnjeno, kao u ovom slučaju na početku Mostarske ulice:U posljednje vrijeme, građani nam sve češće šalju primjere svoje nemoći pred takvim pojavam, očekujući da mediji izvrše pritisak na one koji ne vide ili ne rade svoj posao.

Ovo vozilo se i prošle sezone ekskluzivno parkiralo na nogostupu uz Obalu kralja Tomislava.

Treći primjer se odnosi na zadarsku zaobilaznicu, gdje se, unatoč reakciji komunalaca, događa "beskonačni dan" - sve je isto kao lani.

A Zadranin piše:

Bilo vrijeme da se riješi ruglo grada Zadra koje se nalazi na nafrekventnijojj gradskoj prometnici. Naime, već godinama nitko ništa ne poduzima, a tik uz cestu mogu se vidjeti razbijeni kamijoni, traktori, otpad, ulje po cesti i ostali škart, kojem je mjesto na deponiju. Postavlja se pitanje ćije je to, tko koga štiti i tko im dozvoljava da u centru turističkog gada pilaju drva i odlažu smeće. Kako se dalo vidjeti pored je ugostiteljski objekta i,kuće, pa je upitno ima li dozvolu za rad i da li se okolo skupljaju zmije i štakori. Gdje su komunalne službe, gdje je Ministarstvo zaštite okoliša, gdje je turistička zajednica grada Zadra? Poštovani, s obzirom na to da ste riješili puno sličnih slučajeva, vjerujem da ćete riješiti i ovo:

Prošlog tjedna smo dobili i ovakav primjerak s Belafuže, gdje se, piše čitatelj, jedno te isto  vozilo često parkira pola na cesti ispred pjesačkoga, tako da kad auto dolazi u zavoj nema šanse da mene primjeti s ove strane od kud sam slikao.
Ja sam već zamalo jednom ima sudar zbog ovakvog parkiranja. Bio bih
vam zahvalan da objavite, možda se rijesi na taj način, poruka je s Melade:

I tako dan za danom - zbog nekulture vozača ali i zbog toga što nema urbanističkih uvjeta za toliku količinu vozila, a kazne su rijetke ili uzaludne.