Nakon pravomoćne sudske presude iz kolovoza 2017. godine, kojom je Grad Zadar postao vlasnikom prostora od 154 metara četvornih u kojem je restoran Zadar, ulazak u posjed nije ni blizu ostvarenja. Iako se u gradskoj upravi govorilo o ovršnom postupku jer Jadera, koja je izgubila spor, nije htjela predati Gradu restoran Zadar u posjed - sve je prije dvije godine završilo na Trgovačkom sudu.

"Sudski spor koji se vodi pred Trgovačkim sudom u Zadru između Grada Zadra i Jadere d.o.o. oko restorana Zadar, još uvijek je u tijeku i prvostupanjska presuda još nije donesena", odgovor je kojeg smo na naš upit  dobili od pročelnika za gospodaranje gradskom imovinom Tomislava Korone. On je u gradsku upravu došao s mjesta voditelja registra Trgovačkog suda kojem smo poslali upit "gdje je zapelo". Takvo se pitanje nije svidjelo predsjedniku suda Tomislavu Jurlini jer "takav termin ne predstavlja način komunikacije pred sudom, niti ima bilo kakvo pravno značenje, ukorio nas je sudac Jurlina kojeg smo zamolili da nam pojasni zbog čega se u tom predmetu na Trgovačkom sudu ništa nije događalo od 1. ožujka 2019. godine.

Evo njegovog očitovanja "u pravnoj stvari tužitelja-protutuženika Grada Zadra protiv tuženika-protutužitelja Jadere d.o.o. Zadar, te tuženika Cidaris d.o.o Zadar":

- Predmet tužbe je zahtjev za predaju u posjed kčbr. 9724 k.o. Zadar, poslovni prostor u prizemlju-sadašnji restoran Zadar, koji prostor, prema navodima tužbe, u posjedu drži Cidaris d.o. na temelju sporazuma s Jaderom. Predmet protutužbe je zahtjev Jadere d.o.o. da joj Grad Zadar nadoknadi izvršena ulaganja (nužne i korisne troškove) u razdoblju za koje, tuženik-protutužitelj drži da je bio pošteni posjednik. Ročište je zakazano za početak rujna, a nakon što je utvrđeno je li navedeni poslovni prostor vraćen nekadašnjem vlasniku u postupku povrata imovine prema Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, odgovor je predsjednika Trgovačkog suda kojeg smo dodatno pitali znači li to da se utvrđuje već utvrđeno vlasništvo na Općinskom sudu. Odgovor nismo dobili.