Nakon lanjskog pilot projekta s iznajmljivanjem romobila iz Dash sustava, Grad Zadar je objavio natječaj za najam javne površine na kojoj će biti postav prihvatnih stanica za punjenje i iznajmljivanje električnih romobila.

Taj hit prijevoz, kojeg su većinom koristili turisti, imao bi svoj parking na pet lokacija s površinom od po 7 metara četvornih. Početni iznos zakupnine za sve lokacije iznosi 35.000 kuna bez uračunatog PDV-a, a odnosi se na razdoblje od 15. lipnja 2020. do istog datuma 2021. godine.

- U odnosu na prošlu godinu, kada su bile četiri lokacije za romobile uz koje Grad ima sustav najma bicikla, ove smo godine dodali Ulicu Kolovare, doznajemo od Šime Erlića, pročelnika Odjela za EU fondove koji je nositelj ovog projekta.

Za lokaciju Kolovare, zbog korone, plan nabave bicikla ododit će se za iduće ljeto. I bicikle iz sustava javnog prijevoza uglavnom iznajmljuju turisti te studenti za koje je besplatno rentanje gradskih bicikli.

Parkiralište za bicikle i romobile ostaje uz Nova vrata, ulaz u Grad, na Autobusnom kolodvoru, na Obali kneza Trpimira uz Marinu Bori, U Ulici Ante Kuzmanića, kraj Bolnice, dok će u Ulici Kolovare biti kraj caffe bar Fontana.