Teško možemo zamisliti da se odgovornima i nadležnima u ovom Gradu, Županiji i Državi smučilo gledajući prizore koje je prije par dana uslikao fotoreporter portala 057info, Saša Čuka.

Plaža Kolovare, jedina gradska plaža, ne samo da izgleda zapušteno, nego je stanje kataklizmičko. Ogledni je to primjer dugogodišnjeg odnosa gradskih vlasti prema pomorskom dobru, napose plažama.

Grad Zadar je koncesiju prepustio Obali i lučici koja se i dalje drži toga da je 15. lipnja početak sezone kupanja, pa će oni do tada nešto s "brda s dola".

Na pomorskom dobru, kojim po zakonu upravlja Grad Zadar, nalazi se jedno ruglo, koje ne samo da je puno smeća, već je i opasno za prolaznike, a zabit je za beskućnike ili tko je već bosonog tamo našao prebivalište. Nekad plažni bar, dijelom bespravni objekt, nedavno je prešao u ruke Države. Zna se da je Država najgori gospodar, a pitanje je znali tko u državnim institucijama da je ovo mjesto za koje je Grad Zadar donedavno davao koncesiju za terasu vlasnicima Sokol projekta koji upravo taj argumnet koristili u sudskom sporu s Državom. To je društvo polovicom ožujka završilo u stečaju, a 8. travnja je izbrisano iz sudskog registra. Tko će Državi predati objekt i do kad će to biti "čardak ni na nebu ni na zemlji" a uz more i na atraktivnoj lokaciji, na to pitanje teško možemo dobiti odgovor. Kao niti na pitanje je li baš korona kriva da dio plaže Kolovare ovako izgleda, a novac za uređenje je dobiven 2018. godine.

Ali zato pitamo službe Grada Zadra kad će sanirati od mora potrošenu betonsku podlogu, kao i mul kraj Fontane koje su od starosti razbili valovi ili brodovi. Ili im treba građevinski poduzetnik Ninčević da im pokaže kako se za 170 tisuća prikupljenih kuna može urediti 54 metara kamene obale i pretvoriti u plažu. Lipanj je na vratima, a Kolovare su u nikad gorem stanju.