ZADAR- Jučer je na Putu Murvice nestao dio nogostupa u radovima privatnog investitora za koje nadležni u Odjelu za komunalne djelatnosti ne samo da nisu dali suglasnost, nego nisu ni znali za radove.

Na teren su izašli komunalni redari koji su po dojavi utvrdili da je radovima uklonjen dio nogostupa.

- Oni će izdati rješenje za vraćanje u prvobitno stanje, a po potrebi će poduzeti i ostale represivne mjere, kazao nam je jutros pročelnik Robertino Dujela. Investitor je poznat, te će se rješenje uputiti na adresu onoga tko je naručio radove za asfaltiranje pristupa njegovom poslovnom prostoru pri čemu je ugrožena sigurnost pješaka.

Nogostup nestao i posao dio asfaltiranog parkirališta

Taj pristup nije napravljen ni prema pravilima struke, tako da se ulegne dio nogostupa, ali da on vidljivo postoji kao što je to u ostatku te gradske ulice.

Put Murvice je jedna od najprometnijih gradskih ulica, koja ne samo da još ima ožiljke od rata, nego je izrovana intenzivnom gradnjom koja se uz nju odvija.

Ovaj slučaj da može svatko raditi kako njemu odgovora, trebao bi biti saniran prema najavama gradskih komunalaca kojima će, kako je lani najavio pročelnik Dujela, obnova Murvičke biti pravi izazov.