Veliki upitnik nad nadolazećom turističkom sezonom doveo je do otkazivanja brojnih planova, nastalih prije proglašenja pandemije koronavirusa. Tako je početkom ožujka vodeći hrvatski brend craft burgera, Submarine, za ovo ljeto najavio otvaranje prvog restorana u Zadru. Tražili su voditelja restorana i s tvrtkom Jadera pregovarali za prostor La Bodege, koja je početkom godine zatvorila svoja vrata na Kalelargi.

Ubrzo se razbuktala epidemija, ugostiteljski objekti morali su staviti ključ u bravu uslijed čega su pretpjeli financijski gubitak, a unatoč popuštanju mjera osjećaju neizvjesnosti još nije došao kraj.

- Nažalost, ove godine ipak nećemo otvoriti restoran u Zadru. Zbog korone i općenite situacije, morali smo prilagoditi planove... Ipak, otvaranje u Zadru nam je u kalendaru u idućoj godini pa se nadamo da se uskoro ipak vidimo, rekla nam je Ivona Conjar iz marketinga Submarinea.

Pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Koronu pitali smo što je s terasom, koja zjapi prazna od početka godine, i doznali kako vlasnici La Bodege unatoč zatvaranju objekta još nisu otkazali ugovor s Gradom Zadrom. Trenutno su tamo stolovi Danice.

- Za potrebe La Bodega bara, između Grada Zadra i društva IKADANE d.o.o. sklopljen je ugovor o zakupu javne površine za postavu ugostiteljskih stolova i stolica, a koji traje do 31. prosinca 2020. godine. Do sada niti jedan zakupnik javne površine za postavu ugostiteljskih stolova i stolica nije otkazao ugovoreni zakup, niti tražio smanjenje zakupljene površine, odgovor je Korone.