ZADAR- Zadarski ginekolog, dr. Ivo Žuvela, zaposlenik Doma zdravlja s ambulantom u Benkovcu, nastavlja svoj posao i karijeru s opomenom pred otkaz koju mu je izrekla ravnateljica te županijske ustanove, dr. Renata Bek.

Tu je kaznenu mjeru dobio zbog intervjua na lokalnoj televiziji u kojoj izrazio zabrinutost zbog nepostojanja odgovarajuće zaštitne opreme u primarnom zdravstvu na početku suzbijanja korona epidemije. Upravno vijeće na čelu s dr. Melanijom Ražov Radas, odbacilo je žalbu dr. Žuvele prije koji dan i na snazi je opomena koja ulazi u njegov radnički karton.

Iako je u svoj žalbi argumentirao sve što mu je spočitano za grijeh, pa čak i dao transkript izjave s lokalne televizije, žalba je odbačena kao neosnovana.

- Trebalo im je mjesec i pol dana da se očituju o mojoj žalbi s jedno te istom tezom koju su ponavljali kao mantru da ja širim paniku, kazao je dr. Žuvela, nimalo iznenađen s takvom odlukom. On je na svom Facebook profilu komentirao konačnu odluku ravnateljice županijske ustanove u tonu koji je u skladu sa zaključkom nadređenih kako se kod nas ne smije u ništa sumnjati. Osobito ako radiš u javnom sektoru.

U zdravstvenom sustavu Zadarske županije, uz dr. Žuvelu, jedina "žrtva" koronavirusa je specijalizant kirurgije kojem je zbog traženja donacije izrečena opomena pred otkaz. Međutim, odgovorni zbog toga što je biogradska bolnica postala žarište koronavirusa, prošli su neokrznuto. A svim tim ustanovama je osnivač Zadarska županija.

Dr. Žuvela je napisao:

- Ovim putem se iskreno ispričavam što sam svojim postom "velikom broju građana mogao izazvati zabrinutost, mogući strah pa i paniku, te sumnju u zdravstveni sustav" jer sam se usudio napisati da maske nisu adekvatne, reći da Stožer dobro radi svoj posao i da ne bih želio biti nositelj loših vijesti niti panike.

Također se ispričavam u ime ravnateljice jer joj se, uz navedeno, čini da je pročitala nešto što je preneseno od novinarke koja je to rekla iako ja to nisam rekao, ali da napišem očitovanje ako ja to nisam rekao koje će onda Upravno vijeće Doma zdravlja odbiti bez obzira jesam li ja to rekao ili ne.

Također se ispričavam jer sam prethodno "proizvoljno i neargumentirano" spomenuo župana Longina jer ne financira specijalizacije iz ginekologije i pedijatrije.

Ne znam što mi bi.

Stvarnost je sasvim drukčija-argumentirano mogu tvrditi da Zadar nema problem s ginekolozima i pedijatrima te nemamo razloga sumnjati u zdravstveni sustav u našoj županiji. Toliko nemamo razloga sumnjati da to i ne smijemo!! Ipak je ovo demokracija.

Zahvaljujem "kolegici" Radas Ražov što mi je otvorila oči, nije bilo potrebe spominjati WHO, Stožer, moju VSS, epidemiju, COVID-19... Jer ovi argumenti ne mogu biti politikantstvo, tko sam ja (ili bilo tko) da sumnja u zdravstveni sustav vođen takvim ekspertima.

Unaprijed se ispričavam ako sam i ovim postom izazvao paniku.
Idem se preventivno ispovidit.