Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjak s osječkog područja, kojeg se sumnjiči za dva kaznena djela razbojništva u pokušaju.

U nedjelju oko 22:20 sati policija je zaprimila dojavu kako je jedna mlađa osoba u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru uz prijetnju nožem pokušala otuđiti novac od 44-godišnjakinje i 54-godišnjaka. Kazneno djelo nije uspio do kraja izvršiti, već se sam udaljio. Policijski službenici su brzom intervencijom, nedugo nakon dojave na izlasku iz parka uočili 15-godišnjaka, koji je u trenutku zatjecanja kod sebe imao nož. Uhićen je i doveden u prostorije policije.

U međuvremenu je policija zaprimila još jednu dojavu kako je neposredno prije u istom parku mlađa muška osoba uz prijetnju noža pokušala otuđiti novac od tri prolaznice, ženske osobe u dobi 20 godina.

Ubrzo je otkriveno kako je riječ o istom maloljetniku kao i da ga je na sve poticao 18-godišnji prijatelj iz Zadra. Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dva kaznena djela razbojništvo u pokušaju, dok je prema 18-godišnjaku podnesena kaznena prijava za poticanje navedenog kaznenog djela.