Policija je i tijekom proteklog vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu kao što su: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela, javljaju iz PU zadarske.

Kontrolirana su 431 vozila, a poduzeto je 170 represivnih mjera. Alkotestirano je 219 vozača, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 59-godišnji vozač koji je u petak oko 12,50 sati na DC-01 kod Gračaca upravljao Peugeotom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,60 promila. Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Evo ostalih rezultata akcije Vikend: 5 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 3 vozila bez osiguranja, 61 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 je prošao kroz crveno svjetlo, 1 je vozio jednosmjernom ulicom, 6 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 12 koristilo mobitel, a 36 nije poštivalo prometni znak. Iz prometa je isključeno 13 vozača i 5 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno.